Tomatenstoof met paprika en ei
Een gezonde stoof met tomaten, paprika en ei. Dat is een warme lunch waar je geen genoeg van krijgt.
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.
Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg de knoflook, paprika, helft van de peterselie en het komijnzaad toe en bak 2 min. mee. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de witte bonen en de tomatenblokjes toe aan het ui-paprikamengsel, meng erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met de rest van de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de deksel op de pan en laat het mengsel ca. 12 min. zacht koken, tot het eiwit net is gestold. Bestrooi de stoof met de rest van de peterselie en serveer.
Tomatenstoof met paprika en ei
Een gezonde stoof met tomaten, paprika en ei. Dat is een warme lunch waar je geen genoeg van krijgt.
null personen
360 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.
Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Voeg de knoflook, paprika, helft van de peterselie en het komijnzaad toe en bak 2 min. mee. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de witte bonen en de tomatenblokjes toe aan het ui-paprikamengsel, meng erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
Maak een kuiltje in het tomatenmengsel met de achterkant van een lepel en breek er voorzichtig een ei boven. Herhaal dit met de rest van de eieren. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Leg de deksel op de pan en laat het mengsel ca. 12 min. zacht koken, tot het eiwit net is gestold. Bestrooi de stoof met de rest van de peterselie en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 rode paprika's
15 g verse platte peterselie
4 el milde olijfolie
1 el komijnzaad
360 g witte bonen in pot
800 g tomatenblokjes in blik
4 witte scharreleieren