Tomatenrijst met kidneybonen, spinazie en komkommer
De rode tomatenrijst en kidneybonen stralen je namelijk tegemoet. Daar word je toch vrolijk van?
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en vadouvan toe en bak 1 min. mee.
Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de rijst en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en meng met de natuurazijn en peper. Laat staan tot gebruik.
Ontdooi en verwarm de spinazie ca. 10 min. op middelhoog vuur. Doe de kidneybonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen de laatste 3 min. toe aan de tomatenrijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de spinazie voorzichtig door de rijst en serveer met de komkommer.
Tomatenrijst met kidneybonen, spinazie en komkommer
De rode tomatenrijst en kidneybonen stralen je namelijk tegemoet. Daar word je toch vrolijk van?
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en vadouvan toe en bak 1 min. mee.
Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de rijst en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Roer af en toe.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en meng met de natuurazijn en peper. Laat staan tot gebruik.
Ontdooi en verwarm de spinazie ca. 10 min. op middelhoog vuur. Doe de kidneybonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen de laatste 3 min. toe aan de tomatenrijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de spinazie voorzichtig door de rijst en serveer met de komkommer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
1 el vadouvan
140 g tomatenpuree
300 g zilvervliesrijst
700 ml heet water
1 komkommer
1 el natuurazijn
500 g diepvries spinazie
400 g kidneybonen in blik