Linzenstoof met tuinerwten en gebakken vis
Vul je keuken met de geur van exotische oorden. De vadouvan geeft dit gerecht namelijk een oosters tintje. Top af met met wat amandelen en klaar is je heerlijk geurend stoofgerecht.
Aan de slag
Laat de vis ontdooien. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en peen ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ⅔ van de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en tuinerwten toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi ondertussen de vis met de rest van de vadouvan en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig.
Hak de amandelen fijn. Verdeel de stoof over diepe borden, verdeel de vis in stukken erover en bestrooi met de amandelen.
Linzenstoof met tuinerwten en gebakken vis
Vul je keuken met de geur van exotische oorden. De vadouvan geeft dit gerecht namelijk een oosters tintje. Top af met met wat amandelen en klaar is je heerlijk geurend stoofgerecht.
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de vis ontdooien. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en peen ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ⅔ van de vadouvan toe en bak 1 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ca. 10 min. op laag vuur stoven. Roer regelmatig.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en tuinerwten toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrooi ondertussen de vis met de rest van de vadouvan en peper. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig.
Hak de amandelen fijn. Verdeel de stoof over diepe borden, verdeel de vis in stukken erover en bestrooi met de amandelen.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
405 g diepvries pangasiusfilets
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
200 g winterpeen
4 el milde olijfolie
1½ el vadouvan
35 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes in blik
150 ml water
400 g linzen in blik
200 g diepvries fijne tuinerwten
20 g ongebrande amandelen