Bonenstoof met bloemkool en tortillapuntjes
bewaar
bewaar

Bonenstoof met bloemkool en tortillapuntjes

Deze bonenstoof is vegetarisch en makkelijk te maken. Serveer samen met de goudbruine krokante tortillapuntjes.

30 min. bereiden / 10 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in halve plakken van ca. 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 min. op laag vuur mee. Voeg de peen en tomatenblokjes toe en bak 5 min. mee.

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en voeg samen met het water toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.

Halveer ondertussen de tortilla’s, snijd elke helft in 6 puntjes en meng met de rest van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. in de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om.

Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg de laatste 5 min. toe aan de stoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en verdeel over de stoof. Serveer met de tortillapuntjes.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bonenstoof met bloemkool en tortillapuntjes

Deze bonenstoof is vegetarisch en makkelijk te maken. Serveer samen met de goudbruine krokante tortillapuntjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig