Bonenstoof met bloemkool en tortillapuntjes
Deze bonenstoof is vegetarisch en makkelijk te maken. Serveer samen met de goudbruine krokante tortillapuntjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in halve plakken van ca. 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 min. op laag vuur mee. Voeg de peen en tomatenblokjes toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en voeg samen met het water toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.
Halveer ondertussen de tortilla’s, snijd elke helft in 6 puntjes en meng met de rest van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. in de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg de laatste 5 min. toe aan de stoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en verdeel over de stoof. Serveer met de tortillapuntjes.
Bonenstoof met bloemkool en tortillapuntjes
Deze bonenstoof is vegetarisch en makkelijk te maken. Serveer samen met de goudbruine krokante tortillapuntjes.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in halve plakken van ca. 1 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprikapoeder toe en bak 1 min. op laag vuur mee. Voeg de peen en tomatenblokjes toe en bak 5 min. mee.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en voeg samen met het water toe. Breng aan de kook en laat ca. 15 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.
Halveer ondertussen de tortilla’s, snijd elke helft in 6 puntjes en meng met de rest van de olie en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. in de oven goudbruin en krokant. Schep halverwege om.
Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en voeg de laatste 5 min. toe aan de stoof. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en verdeel over de stoof. Serveer met de tortillapuntjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
500 g winterpenen
4 el milde olijfolie
1 el milde paprikapoeder
400 g tomatenblokjes in blik
½ bloemkool
350 ml kokend water
2 volkoren tortillawraps
400 g kidneybonen in blik
40 g ongebrande amandelen
Dit heb je nodig
bakpapier