Vegan bonenstoof met volkorenwraps
Vegan stoof bomvol smaak én ook nog eens gezond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika’s 25-30 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom.
Snijd ondertussen de tenen knoflook. Snijd de helft van de rode ui grof en de rest in dunne halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder het zwartgeblakerde vel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Hou 1 el (per 4 personen) amandelen apart. Doe de paprika’s, rode peper, gepelde tomaten, de helft van de knoflook, de helft van de olie en de rest van de amandelen in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een saus.
Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de rest van de olie in een braadpan. Voeg de rulstukjes, grof gesneden ui, limabonen, komijn- en gerookte paprikapoeder toe en bak 4 min. op laag vuur. Voeg de rest van de knoflook, de paprikasaus, tijm en spinazie in delen toe en laat 15 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de achtergehouden amandelen grof. Schep de bonenstoof in 4 diepe borden. Garneer met de gehakte amandelen en halve uiringen. Serveer de stoof met de wraps ernaast.
Vegan bonenstoof met volkorenwraps
Vegan stoof bomvol smaak én ook nog eens gezond.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika’s 25-30 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Laat 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom.
Snijd ondertussen de tenen knoflook. Snijd de helft van de rode ui grof en de rest in dunne halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Verwijder het zwartgeblakerde vel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Hou 1 el (per 4 personen) amandelen apart. Doe de paprika’s, rode peper, gepelde tomaten, de helft van de knoflook, de helft van de olie en de rest van de amandelen in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een saus.
Spoel de bonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de rest van de olie in een braadpan. Voeg de rulstukjes, grof gesneden ui, limabonen, komijn- en gerookte paprikapoeder toe en bak 4 min. op laag vuur. Voeg de rest van de knoflook, de paprikasaus, tijm en spinazie in delen toe en laat 15 min. zachtjes stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de achtergehouden amandelen grof. Schep de bonenstoof in 4 diepe borden. Garneer met de gehakte amandelen en halve uiringen. Serveer de stoof met de wraps ernaast.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode paprika's
4 tenen knoflook
2 rode uien
1 rode peper
75 g ongebrande amandelen
400 g gepelde tomaten in blik
4 el milde olijfolie
400 g limabonen in blik
4 takjes verse tijm
200 g plantaardig rulgehakt
3 tl gemalen komijn
1 tl gerookte paprikapoeder
400 g spinazie
4 volkorentortillawraps
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer