Burrito kruidig vegagehakt en paprika
In Mexico heeft elke regio, stad of zelfs familie een eigen burrito versie. Dat is het leuke (en lekkere): je raakt nooit uitgegeten door alle variaties en combi's die je ermee kunt maken.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne repen. Snijd de koriander fijn. Giet de rijst af, roer de koriander erdoor en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de ui en paprika 5-8 min., voeg de laatste minuut de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een bord.
Verhit de rest van de olie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad, de gemalen koriander, gerookte-paprikapoeder, chilivlokken en tomatenpuree toe, bak 2 min. Voeg het vegagehakt toe en schep om, bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de wrap volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de sour cream, de rijst, het paprika-uienmengsel en vegagehakt erover. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol vervolgens strak op. Maak zo ook de rest van de burrito’s en snijd ze schuin door. Snijd de limoen in kwarten. Serveer de limoenpartjes en de avocadospread erbij.
Burrito kruidig vegagehakt en paprika
In Mexico heeft elke regio, stad of zelfs familie een eigen burrito versie. Dat is het leuke (en lekkere): je raakt nooit uitgegeten door alle variaties en combi's die je ermee kunt maken.
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne repen. Snijd de koriander fijn. Giet de rijst af, roer de koriander erdoor en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op hoog vuur. Bak de ui en paprika 5-8 min., voeg de laatste minuut de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep op een bord.
Verhit de rest van de olie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad, de gemalen koriander, gerookte-paprikapoeder, chilivlokken en tomatenpuree toe, bak 2 min. Voeg het vegagehakt toe en schep om, bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de wrap volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de sour cream, de rijst, het paprika-uienmengsel en vegagehakt erover. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol vervolgens strak op. Maak zo ook de rest van de burrito’s en snijd ze schuin door. Snijd de limoen in kwarten. Serveer de limoenpartjes en de avocadospread erbij.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g langgraanrijst
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 gele paprika's
10 g verse koriander
4 el milde olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen koriander
½ tl gerookte-paprikapoeder
½ tl chilivlokken
70 g tomatenpuree in blik
200 g plantaardig rulgehakt Mexicaans
4 volkorentortillawraps
125 g sour cream
1 limoen
110 g koelverse avocadospread