Burrito met rijst, kidneybonen en tomaten
bewaar
bewaar

Burrito met rijst, kidneybonen en tomaten

Vanavond staan er burrito's op het menu en die vul je deze keer met rijst, kidneybonen en tomaten. Rollen maar!

35 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. 

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. 

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de chipotlesaus toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Rasp ondertussen de kaas. Verhit 2 grote koekenpannen op middelhoog vuur en bak in elke pan 1 tortilla 1 min. Keer om en bestrooi de tortilla met ⅙ van de kaas. Bak nog 2 min. Herhaal met de overige tortillawraps en rest van de kaas. 

Snijd ondertussen de ijsbergsla in repen van 1 cm en de koriander fijn. Meng de koriander door de bonensaus. Verdeel de rijst, bonensaus en ijsbergsla over de tortillawraps en rol stevig op. 

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Burrito met rijst, kidneybonen en tomaten

Vanavond staan er burrito's op het menu en die vul je deze keer met rijst, kidneybonen en tomaten. Rollen maar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig