Burrito met rijst, kidneybonen en tomaten
Vanavond staan er burrito's op het menu en die vul je deze keer met rijst, kidneybonen en tomaten. Rollen maar!
35 min. bereiden
11 ingrediënten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de chipotlesaus toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Verhit 2 grote koekenpannen op middelhoog vuur en bak in elke pan 1 tortilla 1 min. Keer om en bestrooi de tortilla met ⅙ van de kaas. Bak nog 2 min. Herhaal met de overige tortillawraps en rest van de kaas.
Snijd ondertussen de ijsbergsla in repen van 1 cm en de koriander fijn. Meng de koriander door de bonensaus. Verdeel de rijst, bonensaus en ijsbergsla over de tortillawraps en rol stevig op.
Burrito met rijst, kidneybonen en tomaten
Vanavond staan er burrito's op het menu en die vul je deze keer met rijst, kidneybonen en tomaten. Rollen maar!
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de chipotlesaus toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Verhit 2 grote koekenpannen op middelhoog vuur en bak in elke pan 1 tortilla 1 min. Keer om en bestrooi de tortilla met ⅙ van de kaas. Bak nog 2 min. Herhaal met de overige tortillawraps en rest van de kaas.
Snijd ondertussen de ijsbergsla in repen van 1 cm en de koriander fijn. Meng de koriander door de bonensaus. Verdeel de rijst, bonensaus en ijsbergsla over de tortillawraps en rol stevig op.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g langgraanrijst
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
800 g kidneybonen in blik
3 el zonnebloemolie
75 g La Morena chipotlesaus
400 g tomatenblokjes in blik
75 g Goudse belegen kaas 48+
6 tortillawraps
½ krop ijsbergsla
15 g verse koriander