Vegetarische taco's met rulstukjes en zwarte-bonenpuree
Wist je dat als je een tortilla belegt en opvouwt het officieel een taco is? Voor deze versie van taco's zijn we voor vega gegaan: plantaardig rulgehakt, zwarte-bonenpuree en lekker veel smaak dankzij komijn, paprika, limoen en koriander.
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een hapjespan en bak ⅔ van de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het rulgehakt met de knoflook-, komijn- en paprikapoeder toe en bak 3 min. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water (per 4 personen) toe en bak nog 2 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil van de helft van de limoenen en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in parten.
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en meng met de rest van de sjalot, de helft van de koriander, het limoenrasp en 2 el limoensap (per 4 personen). Snijd de avocado’s in blokjes van 1 cm en schep voorzichtig door de tomaten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de sour cream los met de rest van het limoensap, 4-5 el water (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Bestrijk de gordita’s met de zwarte-bonenpuree, verdeel het rulgehakt, wat avocado-tomatensalade en de rest van de koriander erover. Besprenkel met de sour cream en hot sauce.
Vegetarische taco's met rulstukjes en zwarte-bonenpuree
Wist je dat als je een tortilla belegt en opvouwt het officieel een taco is? Voor deze versie van taco's zijn we voor vega gegaan: plantaardig rulgehakt, zwarte-bonenpuree en lekker veel smaak dankzij komijn, paprika, limoen en koriander.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Verhit de olie in een hapjespan en bak ⅔ van de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het rulgehakt met de knoflook-, komijn- en paprikapoeder toe en bak 3 min. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water (per 4 personen) toe en bak nog 2 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil van de helft van de limoenen en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in parten.
Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en meng met de rest van de sjalot, de helft van de koriander, het limoenrasp en 2 el limoensap (per 4 personen). Snijd de avocado’s in blokjes van 1 cm en schep voorzichtig door de tomaten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de sour cream los met de rest van het limoensap, 4-5 el water (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Bestrijk de gordita’s met de zwarte-bonenpuree, verdeel het rulgehakt, wat avocado-tomatensalade en de rest van de koriander erover. Besprenkel met de sour cream en hot sauce.
variatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
2 el zonnebloemolie
200 g plantaardig rulgehakt
½ tl knoflookpoeder
2 tl gemalen komijn
½ tl gerookte-paprikapoeder
1 el tomatenpuree in blik
160 ml water
15 g verse koriander
2 biologische limoenen
380 g tastytom-trostomaten
2 avocado's
8 gordita's
125 g sour cream
440 g black beans refried in blik
2 tl hot sauce chipotle