Vegetarische tostada's (advertorial)
Altijd leuk: je eigen tostada beleggen met allerlei lekkers dat in bakjes op tafel staat. Fijn gekruid plantaardig gehakt, sla, feta, een frisse spread: wat kies jij?
Aan de slag
Verhit 200 ml olie in de (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als deze direct begint te bruisen als er een stukje brood in gaat. Voeg de gordita’s in 2-3 delen toe en frituur ca. 2 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn, keer halverwege. Schep met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit, snijd de andere helft in parten. Snijd de peterselie fijn. Klop de crème fraîche los met de helft van de peterselie, een ½ el limoensap, het limoenrasp, peper en eventueel zout.
Spoel de mais onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de mais 5 min. op hoog vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en voeg het rulgehakt met de tacokruiden en het water toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verkruimel ondertussen de feta. Verdeel het rulgehakt, de mais, feta, ijsbergsla, limoen-peterseliespread, salsa en limoenpartjes over aparte kommen. Serveer met de tostada’s, zodat iedereen zijn eigen tostada’s kan beleggen.
Vegetarische tostada's (advertorial)
Altijd leuk: je eigen tostada beleggen met allerlei lekkers dat in bakjes op tafel staat. Fijn gekruid plantaardig gehakt, sla, feta, een frisse spread: wat kies jij?
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 200 ml olie in de (frituur)pan tot 180 °C. De olie is heet genoeg als deze direct begint te bruisen als er een stukje brood in gaat. Voeg de gordita’s in 2-3 delen toe en frituur ca. 2 min. tot ze goudbruin en knapperig zijn, keer halverwege. Schep met de schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de limoen en pers de helft uit, snijd de andere helft in parten. Snijd de peterselie fijn. Klop de crème fraîche los met de helft van de peterselie, een ½ el limoensap, het limoenrasp, peper en eventueel zout.
Spoel de mais onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de mais 5 min. op hoog vuur. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en voeg het rulgehakt met de tacokruiden en het water toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verkruimel ondertussen de feta. Verdeel het rulgehakt, de mais, feta, ijsbergsla, limoen-peterseliespread, salsa en limoenpartjes over aparte kommen. Serveer met de tostada’s, zodat iedereen zijn eigen tostada’s kan beleggen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
230 ml zonnebloemolie
8 gordita's
1 biologische limoen
15 g verse platte peterselie
200 g crème fraîche
300 g mais in blik
375 g plantaardig rulgehakt
25 g Santa Maria Tacos kruidenmix no salt
100 ml water
200 g Griekse feta
200 g fijngesneden ijsbergsla
200 g hot salsasaus
Dit heb je nodig
frituurpan
schuimspaan