Vegetarische nachoschotel
Knapperige nachochips, frisse groenten, kruidige rulstukjes en een romige saus: deze vegetarische nachoschotel heeft 't allemaal!
Aan de slag
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de rulstukjes samen met de tacokruiden op middelhoog vuur 5 min.
Spoel ondertussen de mais in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de tomaatjes.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de avocado, yoghurt, 1 el limoensap (per 4 personen) en het limoenrasp in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de mais met de rulstukjes, rode ui, paprika en tomaatjes. Besprenkel met de dressing. Verkruimel de nachochips en verdeel erover. Serveer met de limoenparten.
Vegetarische nachoschotel
Knapperige nachochips, frisse groenten, kruidige rulstukjes en een romige saus: deze vegetarische nachoschotel heeft 't allemaal!
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de rulstukjes samen met de tacokruiden op middelhoog vuur 5 min.
Spoel ondertussen de mais in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de tomaatjes.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de avocado, yoghurt, 1 el limoensap (per 4 personen) en het limoenrasp in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de mais met de rulstukjes, rode ui, paprika en tomaatjes. Besprenkel met de dressing. Verkruimel de nachochips en verdeel erover. Serveer met de limoenparten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el zonnebloemolie
375 g vegan rulstukjes
25 g tacos kruidenmix no salt
340 g mais in blik
1 rode ui
1 rode paprika
400 g snoepgroente tomatenmix
1 limoen
1 eetrijpe avocado
150 ml milde yoghurt
100 g nacho chips naturel
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker