Chili sin carne
Sin carne betekent 'zonder vlees'. Dus heb je trek in chili maar een keertje zonder vlees? Probeer dan eens deze versie.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Maak de paprika schoon en snijd in dunne halve reepjes. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Voeg de rode peper, het rulgehakt, paprika en ⅔ van het paprikapoeder toe aan de hapjespan en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de pan en druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de zuivelspread met de rest van de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de chili over de borden. Serveer met de rijst en gekruide zuivelspread.
Chili sin carne
Sin carne betekent 'zonder vlees'. Dus heb je trek in chili maar een keertje zonder vlees? Probeer dan eens deze versie.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
Maak de paprika schoon en snijd in dunne halve reepjes. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Voeg de rode peper, het rulgehakt, paprika en ⅔ van het paprikapoeder toe aan de hapjespan en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de kidneybonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de pan en druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de zuivelspread met de rest van de paprikapoeder en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de chili over de borden. Serveer met de rijst en gekruide zuivelspread.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 el zonnebloemolie
1 rode paprika
200 g plantaardig rulgehakt
3 tl milde paprikapoeder
730 g HAK kidneybonen in pot
800 g gepelde tomaten in blik
200 g zuivelspread light