Gezonde chili con carne
Deze chili con carne is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Hoe chil(i)!
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de tartaar met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe aan de tartaar en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de tartaar. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.
Gezonde chili con carne
Deze chili con carne is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond. Hoe chil(i)!
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de hapjespan en bak de tartaar met de Mexicaanse bonenkruiden en peper in 5 min. rul. Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe aan de tartaar en bak nog 5 min. op middelhoog vuur.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en gepelde tomaten toe aan de tartaar. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de koriander fijn en meng de helft met de zuivelspread en peper. Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.
vegatip:
bewaartip:
combinatietip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
300 g tartaar
2 el Mexicaanse bonenkruiden
2 middelgrote uien
1 rode paprika
800 g kidneybonen in blik
800 g gepelde tomaten in blik
15 g verse koriander
100 g zuivelspread light
½ limoen