Chili con carne met rijst
Lekker makkelijk en in een halfuurtje klaar dankzij de kruidenmix en voorgesneden groente.
Aan de slag
Verhit de olie in een (soep)pan en bak het gehakt 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 3 min. Giet ondertussen de kidneybonen af.
Voeg de tacoruiden, de bonen en de gepelde tomaten toe aan de pan en druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de chili over borden. Serveer met de rijst.
Chili con carne met rijst
Lekker makkelijk en in een halfuurtje klaar dankzij de kruidenmix en voorgesneden groente.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een (soep)pan en bak het gehakt 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 3 min. Giet ondertussen de kidneybonen af.
Voeg de tacoruiden, de bonen en de gepelde tomaten toe aan de pan en druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de chili over borden. Serveer met de rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
300 g half-om-halfgehakt
400 g Mexicaanse roerbakgroente
400 g kidneybonen in blik
35 g taco seasoningmix
400 g gepelde tomaten in blik
300 g langgraanrijst