Gepofte aardappel met chili con carne en geroosterde prei
Gepofte aardappel, check. Chili con carne, check en geroosterde prei. Dat is een maaltijd waar je bij elke hap weer blij van wordt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verpak elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
Halveer de preien in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water, dep goed droog en besprenkel met de helft van de olie. Haal de aardappelen na 5 min. uit de oven, schuif deze naar 1 kant van de bakplaat. Leg de prei naast de aardappelen en bak nog ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer de prei halverwege.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en de tenen knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de tomatenpuree, ui, knoflook, Provençaalse kruiden en paprika toe en bak 3 min. Voeg de kidneybonen met het vocht en water toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de verpakte aardappelen over de borden en open de bovenkant. Snijd de aardappelen in de lengte in, schep de chili con carne erin. Serveer de geroosterde prei erbij.
Gepofte aardappel met chili con carne en geroosterde prei
Gepofte aardappel, check. Chili con carne, check en geroosterde prei. Dat is een maaltijd waar je bij elke hap weer blij van wordt.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
45 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verpak elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 45 min. in het midden van de oven.
Halveer de preien in de lengte en spoel schoon onder koud stromend water, dep goed droog en besprenkel met de helft van de olie. Haal de aardappelen na 5 min. uit de oven, schuif deze naar 1 kant van de bakplaat. Leg de prei naast de aardappelen en bak nog ca. 40 min. in het midden van de oven. Keer de prei halverwege.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in halve ringen en de tenen knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de tomatenpuree, ui, knoflook, Provençaalse kruiden en paprika toe en bak 3 min. Voeg de kidneybonen met het vocht en water toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de verpakte aardappelen over de borden en open de bovenkant. Snijd de aardappelen in de lengte in, schep de chili con carne erin. Serveer de geroosterde prei erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote kruimige aardappelen
3 preien
2 el milde olijfolie
1½ paprika
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
250 g half-om-halfgehakt
70 g tomatenpuree
2½ g Provençaalse kruiden
400 g kidneybonen in blik
50 ml water
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
bakpapier