Chili con carne met kikkererwten
bewaar
bewaar

Chili con carne met kikkererwten

Echt genieten doe je met deze chili con carne vol met peulvruchten. Toch liever vega? Vervang dan het rundergehakt voor vegan rulstukjes.

30 min. bereiden / 15 min. wachten

licht pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed.

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de chilipoeder en gemalen komijn toe en fruit 2 min. mee. Voeg de paprikareepjes toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul, schep af en toe om.

Doe ondertussen de kikkererwten en kidneybonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen, tomaten en het water toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.

Snijd ondertussen de koriander fijn en bestrooi de chili ermee.

vegantipVervang het rundergehakt door 375 g vegan rulstukjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chili con carne met kikkererwten

Echt genieten doe je met deze chili con carne vol met peulvruchten. Toch liever vega? Vervang dan het rundergehakt voor vegan rulstukjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig