Chili con carne met kikkererwten
Echt genieten doe je met deze chili con carne vol met peulvruchten. Toch liever vega? Vervang dan het rundergehakt voor vegan rulstukjes.
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de chilipoeder en gemalen komijn toe en fruit 2 min. mee. Voeg de paprikareepjes toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul, schep af en toe om.
Doe ondertussen de kikkererwten en kidneybonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen, tomaten en het water toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de koriander fijn en bestrooi de chili ermee.
Chili con carne met kikkererwten
Echt genieten doe je met deze chili con carne vol met peulvruchten. Toch liever vega? Vervang dan het rundergehakt voor vegan rulstukjes.
hoofdgerecht
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes van 1 cm breed.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de chilipoeder en gemalen komijn toe en fruit 2 min. mee. Voeg de paprikareepjes toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul, schep af en toe om.
Doe ondertussen de kikkererwten en kidneybonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen, tomaten en het water toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de koriander fijn en bestrooi de chili ermee.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 puntpaprika's
2 el milde olijfolie
1 tl chilipoeder
2 tl gemalen komijnzaad
300 g half om half gehakt
350 g kikkererwten in blik
400 g kidneybonen in blik
400 g gepelde tomaten in blik
100 ml water
10 g verse koriander