Chili con carne met sperzieboontjes
Chili con carne, Spaans voor chili met vlees, is een klassieke en zeer populaire stoofpot. Maak een dubbele portie, want de volgende dag smaakt-ie extra goed.
Aan de slag
Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 min. Voeg de kruidenmix en het water toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 min. zachtjes koken.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan het gehaktmengsel en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de chili con carne met de tortillachips.
Chili con carne met sperzieboontjes
Chili con carne, Spaans voor chili met vlees, is een klassieke en zeer populaire stoofpot. Maak een dubbele portie, want de volgende dag smaakt-ie extra goed.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 min. mee. Voeg de sperziebonen toe en bak 3 min. Voeg de kruidenmix en het water toe, roer door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het mengsel 5 min. zachtjes koken.
Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan het gehaktmengsel en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de chili con carne met de tortillachips.
achtergrondinfo:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 rode paprika's
2 el zonnebloemolie
500 g half-om-halfgehakt
200 g koelverse gebroken sperziebonen
42 g mix voor chili con carne
200 ml kraanwater
800 g kidneybonen uit blik
150 g tortillachips