Skottelbraai chili con carne
bewaar
bewaar

Skottelbraai chili con carne

Het belooft een zinderende avond te worden met deze pittige chili con carne van de skottelbraai. Lekker met rijst of tortillachips.

30 min. bereiden

zeer pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm.

Doe de bonen en mais in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Fruit de uien, knoflook en paprika 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

Voeg het komijnzaad en de kruidenmix toe en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, mais, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rode peper.

vegatipVervang het gehakt door 400 g rulstukjes en voeg 200 ml water extra, toe.
combinatietipLekker met gekookte rijst of tortillachips.
bereidingstipGeen skottelbraai-paellapan? Gebruik dan een hapjespan met deksel.
bereidingstipWil je de chili minder pittig? Verwijder dan eerst de zaadlijsten uit de rode peper.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Skottelbraai chili con carne

Het belooft een zinderende avond te worden met deze pittige chili con carne van de skottelbraai. Lekker met rijst of tortillachips.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig