Skottelbraai chili con carne
Het belooft een zinderende avond te worden met deze pittige chili con carne van de skottelbraai. Lekker met rijst of tortillachips.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm.
Doe de bonen en mais in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Fruit de uien, knoflook en paprika 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Voeg het komijnzaad en de kruidenmix toe en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, mais, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rode peper.
Skottelbraai chili con carne
Het belooft een zinderende avond te worden met deze pittige chili con carne van de skottelbraai. Lekker met rijst of tortillachips.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm.
Doe de bonen en mais in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Fruit de uien, knoflook en paprika 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Voeg het komijnzaad en de kruidenmix toe en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, mais, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rode peper.
vegatip:
combinatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 groene paprika's
800 g kidneybonen in blik
340 g maiskorrels in blik
3 el zonnebloemolie
500 g rundergehakt
2 tl komijnzaad
25 g Verstegen kruidenmix chili con carne
400 g tomatenblokjes in blik
200 ml water
1 rode peper
Dit heb je nodig
skottelbraai
skottelbraai-paellapan met deksel (Ø 47 cm)