Chili sin carne met kidneybonen van Bonduelle (advertentie)
Koken met Bonduelle: zet een grote pan comfortfood op tafel. Want van chili sin carne met kidneybonen, zure room en witte rijst wordt iedereen vrolijk.
Aan de slag
Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. mee.
Schep de kruidenmix door de groenten. Voeg de inhoud van de blikken gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook. Kook de saus 5 min. zachtjes.
Voeg de kidneybonen toe en verwarm de chili sin carne nog 5 min. op laag vuur. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Hak de peterselie grof.
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de chili sin carne bij. Bestrooi met de peterselie en serveer met de zure room.
Chili sin carne met kidneybonen van Bonduelle (advertentie)
Koken met Bonduelle: zet een grote pan comfortfood op tafel. Want van chili sin carne met kidneybonen, zure room en witte rijst wordt iedereen vrolijk.
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Spoel de kidneybonen af en laat ze goed uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 4 min. mee.
Schep de kruidenmix door de groenten. Voeg de inhoud van de blikken gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein. Breng aan de kook. Kook de saus 5 min. zachtjes.
Voeg de kidneybonen toe en verwarm de chili sin carne nog 5 min. op laag vuur. Voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Hak de peterselie grof.
Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de chili sin carne bij. Bestrooi met de peterselie en serveer met de zure room.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
620 g Bonduelle rode kidneybonen in blik
300 g witte rijst
2 el milde olijfolie
2 tl kruidenmix chili con carne
800 g gepelde tomaten in blik
2 takjes verse krulpeterselie
150 g zure room