Chili con carne met rijst & koffietwist
De espresso geeft alle ingrediënten een heerlijk intense smaak.
Aan de slag
Breng een pan water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt, de picadillo, chiliflakes, peper en zout 4 min. op middelhoog vuur.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Laat de espressostick oplossen in 60 ml heet water.
Voeg de knoflook toe aan het gehaktmengsel in de hapjespan en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, espresso, roerbakmix, tomaten en ketjap manis toe en laat 20 min. met de deksel schuin op de pan stoven. Roer regelmatig en druk de tomaten stuk met een houten lepel.
Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Serveer de chili met de rijst en garneer met de peterselie.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Chili con carne met rijst & koffietwist
De espresso geeft alle ingrediënten een heerlijk intense smaak.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water met wat zout aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het gehakt, de picadillo, chiliflakes, peper en zout 4 min. op middelhoog vuur.
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Laat de espressostick oplossen in 60 ml heet water.
Voeg de knoflook toe aan het gehaktmengsel in de hapjespan en bak 1 min. mee. Voeg de bonen, espresso, roerbakmix, tomaten en ketjap manis toe en laat 20 min. met de deksel schuin op de pan stoven. Roer regelmatig en druk de tomaten stuk met een houten lepel.
Snijd ondertussen de blaadjes van de peterselie fijn. Serveer de chili met de rijst en garneer met de peterselie.
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g basmatirijst
1 el traditionele olijfolie
200 g mager rundergehakt
2 tl picadillo
½ tl chiliflakes
1 teen knoflook
200 g kidneybonen in pot
1 espressostick
60 ml water
400 g verse Mexicaanse roerbakgroente
400 g gepelde tomaten in blik
2 el ketjap manis
15 g peterselie