Bonenburger met geroosterde aardappel en winterpeensalade
Zelf gezonde bonenburgers maken doe je zo! Lekker met geroosterde aardappel en winterpeensalade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de winterpeen schoon en rasp grof. Meng de azijn met de peen en ‘kneed’ ca. 2 min. met je handen tot deze wat zachter is geworden. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Boen de aardappelen schoon en snijd elk in 6 parten. Snijd ¾ van de uien elk in 6 parten en snipper de rest van de ui. Snijd de knoflook fijn. Meng de aardappelen met de helft van de olie, ⅓ van de paprikapoeder en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 40 min. in de oven. Voeg na 25 min. de uienparten toe, schep om en bak nog 15 min.
Giet ondertussen de kidneybonen af, spoel goed af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep de bonen droog met een schone theedoek en doe samen met de gesnipperde ui, knoflook, havermout en de rest van de paprikapoeder in de keukenmachine. Mix met korte pulsen tot een pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm van de bonenpasta 8 burgers (per 4 personen) van Ø 4 cm met vochtige handen.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de bonenburgers 5-7 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Verdeel de aardappelen, uien, peensalade en bonenburgers over borden en serveer.
Bonenburger met geroosterde aardappel en winterpeensalade
Zelf gezonde bonenburgers maken doe je zo! Lekker met geroosterde aardappel en winterpeensalade.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de winterpeen schoon en rasp grof. Meng de azijn met de peen en ‘kneed’ ca. 2 min. met je handen tot deze wat zachter is geworden. Breng op smaak met peper. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Boen de aardappelen schoon en snijd elk in 6 parten. Snijd ¾ van de uien elk in 6 parten en snipper de rest van de ui. Snijd de knoflook fijn. Meng de aardappelen met de helft van de olie, ⅓ van de paprikapoeder en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 40 min. in de oven. Voeg na 25 min. de uienparten toe, schep om en bak nog 15 min.
Giet ondertussen de kidneybonen af, spoel goed af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep de bonen droog met een schone theedoek en doe samen met de gesnipperde ui, knoflook, havermout en de rest van de paprikapoeder in de keukenmachine. Mix met korte pulsen tot een pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm van de bonenpasta 8 burgers (per 4 personen) van Ø 4 cm met vochtige handen.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de bonenburgers 5-7 min. op hoog vuur. Keer halverwege.
Verdeel de aardappelen, uien, peensalade en bonenburgers over borden en serveer.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g winterpeen
3 el natuurazijn
1 kg iets kruimige aardappel
4 rode uien
1 teen knoflook
4 el milde olijfolie
3 tl paprikapoeder
800 g kidneybonen in blik
3 el volkoren havermout
Dit heb je nodig
blokrasp
bakpapier
keukenmachine
schone theedoek