Kikkererwten en aardappel uit de oven met spinazie en tuinerwten
Ovenschotels zijn de perfecte maaltijd voor doordeweeks. Lekker, handig en makkelijk om te maken. Dan heb jij tijd over, om te sporten bijvoorbeeld. Maar lekker lui op de bank liggen kan natuurlijk ook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de helft van de olie, de helft van het paprikapoeder en peper. Rooster ca. 45 min. in de oven goudgeel en gaar.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Snijd de uien in parten. Meng de kikkererwten en ui met de rest van de olie, de rest van het paprikapoeder, peper en eventueel zout. Neem na 25 min. de bakplaat uit de oven, schep de aardappelen om en leg de kikkererwten en ui ertussen. Rooster nog 20 min.
Verwarm ondertussen de spinazie met de tuinerwten en Italiaanse kruiden ca. 12 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Verdeel de spinazie en erwten over het midden van platte borden en verdeel hier ⅔ van de geroosterde aardappelen (de rest bewaar je voor de volgende dag), uien en kikkererwten over.
Kikkererwten en aardappel uit de oven met spinazie en tuinerwten
Ovenschotels zijn de perfecte maaltijd voor doordeweeks. Lekker, handig en makkelijk om te maken. Dan heb jij tijd over, om te sporten bijvoorbeeld. Maar lekker lui op de bank liggen kan natuurlijk ook.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de helft van de olie, de helft van het paprikapoeder en peper. Rooster ca. 45 min. in de oven goudgeel en gaar.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Snijd de uien in parten. Meng de kikkererwten en ui met de rest van de olie, de rest van het paprikapoeder, peper en eventueel zout. Neem na 25 min. de bakplaat uit de oven, schep de aardappelen om en leg de kikkererwten en ui ertussen. Rooster nog 20 min.
Verwarm ondertussen de spinazie met de tuinerwten en Italiaanse kruiden ca. 12 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.
Verdeel de spinazie en erwten over het midden van platte borden en verdeel hier ⅔ van de geroosterde aardappelen (de rest bewaar je voor de volgende dag), uien en kikkererwten over.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg iets kruimige aardappel
4 el milde olijfolie
1 el milde paprikapoeder
400 g kikkererwten in blik
3 rode uien
500 g diepvries spinazie
250 g diepvries fijne tuinerwten
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenpapier