Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
Sneller dan snel, deze romige pastasaus met kant-en-klare spinazie.
Aan de slag
Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster in een droge wok of hapjespan op middelhoog vuur de pijnboompitten al omschuddend goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in de wok of hapjespan en fruit de ui. Schep de deelblokjes spinazie erbij. Laat de spinazie, volgens de aanwijzingen op de verpakking, al roerend ontdooien en gaar worden. Roer de roomkaas erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.
Schep de pasta in diepe borden. Schep er een flinke lepel spinaziesaus op en strooi de pijnboompitten erover. Breng op smaak met zout.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Volkorenpasta met spinazie-roomsaus
Sneller dan snel, deze romige pastasaus met kant-en-klare spinazie.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster in een droge wok of hapjespan op middelhoog vuur de pijnboompitten al omschuddend goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in de wok of hapjespan en fruit de ui. Schep de deelblokjes spinazie erbij. Laat de spinazie, volgens de aanwijzingen op de verpakking, al roerend ontdooien en gaar worden. Roer de roomkaas erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.
Schep de pasta in diepe borden. Schep er een flinke lepel spinaziesaus op en strooi de pijnboompitten erover. Breng op smaak met zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkoren penne rigate
65 g pijnboompitten
1 rode ui
1 el milde olijfolie
900 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
250 g roomkaas kruiden
Dit heb je nodig
wok