Ovenpasta met broccoli & spinazie
Breng de zon in deze ovenschotel met zongedroogde tomaten. Voeg ook olie uit het potje toe. Die is heerlijk!
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 ºC. Snijd de broccoli in roosjes en de tomaten in kleine stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste minuut de broccoli toe.
Vet de ovenschaal in. Meng de pasta en de broccoli en de bevroren spinazie in de ovenschaal. Klop de eieren los. Meng met de tomaten, de ricotta en de slagroom. Voeg per ei 1 eetlepel olie uit het potje zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk met mengsel over de pasta en de groenten. Bak in de oven in ca. 30 min. gaar.
Ovenpasta met broccoli & spinazie
Breng de zon in deze ovenschotel met zongedroogde tomaten. Voeg ook olie uit het potje toe. Die is heerlijk!
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 190 ºC. Snijd de broccoli in roosjes en de tomaten in kleine stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de laatste minuut de broccoli toe.
Vet de ovenschaal in. Meng de pasta en de broccoli en de bevroren spinazie in de ovenschaal. Klop de eieren los. Meng met de tomaten, de ricotta en de slagroom. Voeg per ei 1 eetlepel olie uit het potje zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk met mengsel over de pasta en de groenten. Bak in de oven in ca. 30 min. gaar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g broccoli
295 g zongedroogde tomaten in pot
300 g penne rigate
450 g diepvries bladspinazie deelblokjes
2 middelgrote eieren
250 g ricotta
125 ml houdbare slagroom
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)