Ovenpasta met ei
Met deze pastaschotel maak je het jezelf makkelijk. 15 minuten bereiden, de oven doet de rest!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de spinazie in delen toe aan de pasta. Kook nog 2 min. en giet af. Laat goed uitlekken.
Doe de pasta en spinazie terug in de pan. Voeg de pastasaus, olijven en komijn toe. Breng op smaak met peper en zout en schep om.
Doe de pasta met de saus in de ovenschaal.
Maak 4 kuiltjes en breek de eieren erboven.
Rasp de kaas. Strooi over de pasta, maar laat de eidooiers vrij. Bak ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.
Ovenpasta met ei
Met deze pastaschotel maak je het jezelf makkelijk. 15 minuten bereiden, de oven doet de rest!
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 min. de spinazie in delen toe aan de pasta. Kook nog 2 min. en giet af. Laat goed uitlekken.
Doe de pasta en spinazie terug in de pan. Voeg de pastasaus, olijven en komijn toe. Breng op smaak met peper en zout en schep om.
Doe de pasta met de saus in de ovenschaal.
Maak 4 kuiltjes en breek de eieren erboven.
Rasp de kaas. Strooi over de pasta, maar laat de eidooiers vrij. Bak ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkoren penne rigate
600 g verse spinazie
400 g pastasaus zongedroogde tomaat & oregano
2 el zwarte olijven
2 tl gemalen komijn
4 middelgrote eieren
75 g jong belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 30 cm)