Ovenpasta met pompoen
Heerlijk warm gerecht voor zo'n echte druilerige (herfst)avond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee. Doe de tomatenblokjes en salie erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pompoen met de pasta en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Ovenpasta met pompoen
Heerlijk warm gerecht voor zo'n echte druilerige (herfst)avond.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee. Doe de tomatenblokjes en salie erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de pompoen met de pasta en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g AH Biologisch volkoren penne rigate
1 ui
1 el traditionele olijfolie
100 g biologische gerookte spekreepjes
400 g AH Biologisch verse pompoenstukjes
400 g tomatenblokjes in blik
2 tl gedroogde salie
100 g geraspte belegen kaas 30+
Dit heb je nodig
ovenschaal (Ø 25 cm, ingevet)