Lasagne met ham, ricotta & spinazie
Lasagne zonder tomaten met veel groen: spinazie en verse kruiden, lekker romig door de ricotta
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de spinazie in de keukenmachine of blender met het basilicum en de peterselie, inclusief steeltjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de ricotta. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinaziepuree.
Maak lagen van ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de spinaziepuree, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer.
Bak de lasagne in ca. 50 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne met ham, ricotta & spinazie
Lasagne zonder tomaten met veel groen: spinazie en verse kruiden, lekker romig door de ricotta
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pureer de spinazie in de keukenmachine of blender met het basilicum en de peterselie, inclusief steeltjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de ricotta. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje spinaziepuree.
Maak lagen van ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de spinaziepuree, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer.
Bak de lasagne in ca. 50 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
15 g verse basilicum
30 g verse krulpeterselie
100 g Parmezaanse kaas
450 g ricotta
250 g verse lasagne all’uovo
250 g achterham
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
aluminiumfolie