Groente-hamlasagne met ricotta
De groentesaus maak je van gegrilde groenten en verse Italiaanse kruiden: lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blaadjes van de takjes kruiden. Gebruik de helft van de rozemarijn.
Pureer de ontdooide gegrilde groente met de kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de Pecorino en meng door de ricotta. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje gepureerde groenten.
Maak laagjes met: ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de groentepuree, ⅓ van de tuinerwten, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer. Laat de lasagne in ca. 45 min. gaar worden in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Groente-hamlasagne met ricotta
Instructievideo - 00:33 min.
Groente-hamlasagne met ricotta
De groentesaus maak je van gegrilde groenten en verse Italiaanse kruiden: lekker!
hoofdgerecht
null personen
705 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blaadjes van de takjes kruiden. Gebruik de helft van de rozemarijn.
Pureer de ontdooide gegrilde groente met de kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de Pecorino en meng door de ricotta. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje gepureerde groenten.
Maak laagjes met: ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de groentepuree, ⅓ van de tuinerwten, ⅓ van de ham en ⅓ van het ricottamengsel. Herhaal nog 2 keer. Laat de lasagne in ca. 45 min. gaar worden in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
10 g verse Italiaanse kruidenmix
900 g diepvries gegrilde groenten
75 g Pecorino Romano
450 g ricotta
250 g verse lasagne all’uovo
450 g diepvries tuinerwten
250 g achterham
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)