Herfstlasagne met geitenkaas, knolselderij en paddenstoelen
Kun je of wil je geen gluten eten? Lasagne hoef je niet langer te missen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blaadjes en de naaldjes van de kruiden-takjes en hak ze grof. Gebruik de helft van de rozemarijn.
Pureer de ontdooide gegrilde groente en de kruiden met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes en pureer samen met de ricotta tot een glad mengsel.
Schil de kleine knolselderij en schaaf in heel dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en bak ze op hoog vuur in de olie snel bruin. Zet het vuur uit en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak in de ovenschaal laagjes van ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de groentepuree, de helft van de knolselderij, de helft van de champignons en ⅓ van de ricotta. Maak zo nog een laag. Eindig met de rest van de lasagnevellen, groentepuree en ricotta. Bak in 60 min. gaar in de oven.
Herfstlasagne met geitenkaas, knolselderij en paddenstoelen
Kun je of wil je geen gluten eten? Lasagne hoef je niet langer te missen!
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
40 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de blaadjes en de naaldjes van de kruiden-takjes en hak ze grof. Gebruik de helft van de rozemarijn.
Pureer de ontdooide gegrilde groente en de kruiden met de staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes en pureer samen met de ricotta tot een glad mengsel.
Schil de kleine knolselderij en schaaf in heel dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes en bak ze op hoog vuur in de olie snel bruin. Zet het vuur uit en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak in de ovenschaal laagjes van ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de groentepuree, de helft van de knolselderij, de helft van de champignons en ⅓ van de ricotta. Maak zo nog een laag. Eindig met de rest van de lasagnevellen, groentepuree en ricotta. Bak in 60 min. gaar in de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g verse Italiaanse kruidenmix
900 g diepvries gegrilde groenten
250 g geitenkaas naturel
450 g ricotta
1 knolselderij
400 g kastanjechampignons
1 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
250 g gele linzen lasagne
Dit heb je nodig
staafmixer
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)