Vega stoofpotje met knolselderij en kastanjechampignons
Knolselderij kun je goed stoven zonder dat hij zijn smaak verliest. Perfect als basis in dit vega stoofpotje.
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in reepjes van 1 cm. Halveer de champignons. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd 3 takjes rozemarijn en 5 takjes tijm uit de kruidenmix fijn (per 4 personen).
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, kruiden en het venkelzaad 3 min. Voeg de champignons toe en bak 2 min.
Voeg de knolselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de mosterd, peper en zout toe en bak kort mee. Voeg het water en de kookroom toe. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 12 min. koken tot de knolselderij zacht is. Als het mengsel droog komt te staan, voeg extra water toe. Roer af en toe.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de bouillon toe. Voeg de noedels toe en laat 5 min. koken. Giet af, voeg toe aan de stoof en kook nog 2 min.
Verdeel over diepe borden en bestrooi met de walnoten.
Vega stoofpotje met knolselderij en kastanjechampignons
Knolselderij kun je goed stoven zonder dat hij zijn smaak verliest. Perfect als basis in dit vega stoofpotje.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de knolselderij en snijd in reepjes van 1 cm. Halveer de champignons. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd 3 takjes rozemarijn en 5 takjes tijm uit de kruidenmix fijn (per 4 personen).
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook, kruiden en het venkelzaad 3 min. Voeg de champignons toe en bak 2 min.
Voeg de knolselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de mosterd, peper en zout toe en bak kort mee. Voeg het water en de kookroom toe. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 12 min. koken tot de knolselderij zacht is. Als het mengsel droog komt te staan, voeg extra water toe. Roer af en toe.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de bouillon toe. Voeg de noedels toe en laat 5 min. koken. Giet af, voeg toe aan de stoof en kook nog 2 min.
Verdeel over diepe borden en bestrooi met de walnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g knolselderij
250 g kastanjechampignons
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
20 g verse Italiaanse kruidenmix
3 el milde olijfolie
3 tl venkelzaad
3 tl grove mosterd
150 ml water
200 ml plantaardige soja-kookroom
1 groentebouillonblokje
248 g woknoedels
75 g ongebrande walnoten