Gestoofde linzen met vega worst en selleriesalade
Een denderende keuken hebben onze oosterburen misschien niet, maar we zijn ze eeuwig dankbaar voor de bratwurst. Erg lekker in deze gestoofde linzenschotel met vega bratworst en selleriesalade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij en snijd doormidden. Bewaar de helft voor de salade en snijd de andere helft in blokjes van ca. 2 cm. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Schil de peen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm.
Verkruimel het bouillonblokje en laat oplossen in het water. Doe de bouillon samen met de blokjes knolselderij, ui, peen, ⅓ van de peterselie, ⅔ van de olie, de groene linzen, gerookte-paprikapoeder in de ovenschaal. Voeg de knoflookpoeder toe en meng. Stoof in ca. 1 uur en 5 min. onder in de oven gaar. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de stoof te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C. Leg de worsten op de met bakpapier beklede traybake, besprenkel met de rest van de olie. Stoof de linzen nog ca. 25 min. en rooster de worsten 25 min. boven in de oven mee. Keer de worsten halverwege.
Rasp ondertussen de rest van de knolselderij grof. Meng met de mosterd, yoghurt, ⅓ van de peterselie en wijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de worsten in schuine plakken en verdeel samen met de gestoofde linzen over de borden. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de salade.
Gestoofde linzen met vega worst en selleriesalade
Een denderende keuken hebben onze oosterburen misschien niet, maar we zijn ze eeuwig dankbaar voor de bratwurst. Erg lekker in deze gestoofde linzenschotel met vega bratworst en selleriesalade.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
15 min. bereiden
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij en snijd doormidden. Bewaar de helft voor de salade en snijd de andere helft in blokjes van ca. 2 cm. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Schil de peen en snijd in blokjes van ca. een ½ cm.
Verkruimel het bouillonblokje en laat oplossen in het water. Doe de bouillon samen met de blokjes knolselderij, ui, peen, ⅓ van de peterselie, ⅔ van de olie, de groene linzen, gerookte-paprikapoeder in de ovenschaal. Voeg de knoflookpoeder toe en meng. Stoof in ca. 1 uur en 5 min. onder in de oven gaar. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als de stoof te droog wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C. Leg de worsten op de met bakpapier beklede traybake, besprenkel met de rest van de olie. Stoof de linzen nog ca. 25 min. en rooster de worsten 25 min. boven in de oven mee. Keer de worsten halverwege.
Rasp ondertussen de rest van de knolselderij grof. Meng met de mosterd, yoghurt, ⅓ van de peterselie en wijnazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de worsten in schuine plakken en verdeel samen met de gestoofde linzen over de borden. Garneer met de rest van de peterselie en serveer met de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g knolselderij
1 middelgrote ui
15 g verse peterselie
250 g winterpeen
1 groentebouillonblokje
1½ l heet water
3 el milde olijfolie
300 g gedroogde groene linzen
1 el zoete gerookte-paprikapoeder
½ el knoflookpoeder
4 De Vegetarische Slager bratwursten
3 el yoghurt Griekse stijl 5%
1 el grove mosterd
1 el wittewijnazijn
Dit heb je nodig
ovenschaal L: 35 x 22 x 8 cm
bakplaat: 39 x 24 x 2 cm
bakpapier
rasp