Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal
Stamppot met ballen! De zongedroogde tomaatjes geven deze zoete aardappelstamppot een extraatje.
Aan de slag
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de spruiten de laatste 8 min. mee met de aardappelen.
Breng ondertussen het water met het bouillonblokje in een hapjespan aan de kook. Voeg de gehacktballen toe en laat op laag vuur 15 min. sudderen. Keer halverwege.
Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan, voeg 100 ml bouillon van de gehacktballen (per 4 personen) toe en stamp tot een grove puree.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en schep door de stamppot. Breng op smaak met peper en evt. zout. Serveer met de gehacktballen.
Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal
Stamppot met ballen! De zongedroogde tomaatjes geven deze zoete aardappelstamppot een extraatje.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de spruiten de laatste 8 min. mee met de aardappelen.
Breng ondertussen het water met het bouillonblokje in een hapjespan aan de kook. Voeg de gehacktballen toe en laat op laag vuur 15 min. sudderen. Keer halverwege.
Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan, voeg 100 ml bouillon van de gehacktballen (per 4 personen) toe en stamp tot een grove puree.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en schep door de stamppot. Breng op smaak met peper en evt. zout. Serveer met de gehacktballen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g spruitjes
1 kg zoete aardappel
500 ml water
1 Knorr groentebouillonblokje zero salt
4 De Vegetarische Slager gehacktballen
195 g zongedroogde tomaten in pot