Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal
bewaar
bewaar

Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal

Stamppot met ballen! De zongedroogde tomaatjes geven deze zoete aardappelstamppot een extraatje.

35 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Maak de spruiten schoon en halveer ze. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken van 3 cm en kook in een ruime pan in 15 min. gaar. Kook de spruiten de laatste 8 min. mee met de aardappelen.

Breng ondertussen het water met het bouillonblokje in een hapjespan aan de kook. Voeg de gehacktballen toe en laat op laag vuur 15 min. sudderen. Keer halverwege.

Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan, voeg 100 ml bouillon van de gehacktballen (per 4 personen) toe en stamp tot een grove puree.

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en schep door de stamppot. Breng op smaak met peper en evt. zout. Serveer met de gehacktballen.

variatietipLiever geen vegetarische gehacktbal? Je kunt de stamppot ook garneren met verkruimelde feta 48+.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete aardappelstamppot met spruiten en vega gehacktbal

Stamppot met ballen! De zongedroogde tomaatjes geven deze zoete aardappelstamppot een extraatje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig