Hutspot met vegetarische rookworst en jus
De Hollandse klassieker in een vega jasje: hutspot! Mét worst én speckjes.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de hutspotgroente en het bouillonblokje in 2 liter water in 20 min. gaar.
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de speckjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant.
Meng ondertussen het water met de mix voor jus met uitjes, breng al roerend aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.
Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp met de mosterd tot een stamppot. Breng op smaak met peper. Serveer de hutspot met de rookworst, spekjes en jus.
Hutspot met vegetarische rookworst en jus
De Hollandse klassieker in een vega jasje: hutspot! Mét worst én speckjes.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook samen met de hutspotgroente en het bouillonblokje in 2 liter water in 20 min. gaar.
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de speckjes in 5 min. op middelhoog vuur krokant.
Meng ondertussen het water met de mix voor jus met uitjes, breng al roerend aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.
Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp met de mosterd tot een stamppot. Breng op smaak met peper. Serveer de hutspot met de rookworst, spekjes en jus.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
1 kg hutspotgroente
1 Knorr groentebouillonblokje zero salt
1 Unox vegetarische rookworst
1 el milde olijfolie
125 g De Vegetarische Slager geroockte speckjes
250 ml water
24 g Knorr mix voor jus met uitjes
1 el milde mosterd