Vegetarische Bratwurst met krieltjes & bloemkool
AVG in een nieuw jasje: aardappel, vega, groente.
Aan de slag
Verhit ⅓ van de boter in een hapjespan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de Bratwurst in 6 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Voeg het water en de mix voor jus met uitjes toe aan de boter in de pan. Roer goed door tot een jus.
Bereid ondertussen de saus voor groente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn. Schep de peterselie door de krieltjes.
Verdeel de bloemkool, Bratwurst en peterseliekrieltjes over borden. Schenk de saus over de bloemkool en de jus over de Bratwurst.
Vegetarische Bratwurst met krieltjes & bloemkool
AVG in een nieuw jasje: aardappel, vega, groente.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit ⅓ van de boter in een hapjespan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 25 min. goudbruin.
Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in water met eventueel zout in 5 min. beetgaar.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de Bratwurst in 6 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan. Voeg het water en de mix voor jus met uitjes toe aan de boter in de pan. Roer goed door tot een jus.
Bereid ondertussen de saus voor groente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn. Schep de peterselie door de krieltjes.
Verdeel de bloemkool, Bratwurst en peterseliekrieltjes over borden. Schenk de saus over de bloemkool en de jus over de Bratwurst.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g ongezouten roomboter
800 g voorgekookte krieltjes
1 bloemkool
320 g vegetarische bratwursten
250 ml water
24 g Knorr mix voor jus met uitjes
44 g Knorr groentesaus
15 g verse krulpeterselie