Gebakken krieltjes met broccoli en vegetarische bratwurst
AGV 2.0: aardappel, groente + vega. Deze gebakken aardappeltjes met broccoli zijn in goed gezelschap van een vega bratwurst.
Aan de slag
Halveer de krieltjes. Verhit de knoflookboter in een grote koekenpan en bak de krieltjes met peper en zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3-5 min. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de bratwurst in 8 min. goudbruin en gaar.
Snijd de champignons in plakjes en de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de champignonsausmix, het water en peterselie toe, roer door en breng aan de kook.
Verdeel de krieltjes, broccoli en bratwurst over borden en schenk de saus over de broccoli.
Gebakken krieltjes met broccoli en vegetarische bratwurst
AGV 2.0: aardappel, groente + vega. Deze gebakken aardappeltjes met broccoli zijn in goed gezelschap van een vega bratwurst.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes. Verhit de knoflookboter in een grote koekenpan en bak de krieltjes met peper en zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3-5 min. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de bratwurst in 8 min. goudbruin en gaar.
Snijd de champignons in plakjes en de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de champignonsausmix, het water en peterselie toe, roer door en breng aan de kook.
Verdeel de krieltjes, broccoli en bratwurst over borden en schenk de saus over de broccoli.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse krieltjes
25 g knoflookboter
500 g broccoli
2 el milde olijfolie
4 De Vegetarische Slager bratwursten
250 g champignons
15 g verse peterselie
31 g Knorr mix voor champignonsaus
250 ml water