Macaroni met vegetarische gehaktballetjes
Lekker snel: in een kwartiertje aan tafel én ook nog eens vega.
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de mix voor roomsaus en het water toe en roer goed door. Verhit tot tegen de kook aan en zet het vuur dan uit. Voeg de macaroni toe en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de Gehacktballetjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Verdeel de macaroni over diepe borden. Verdeel de Gehacktballetjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten en bosui.
Macaroni met vegetarische gehaktballetjes
Lekker snel: in een kwartiertje aan tafel én ook nog eens vega.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Voeg de mix voor roomsaus en het water toe en roer goed door. Verhit tot tegen de kook aan en zet het vuur dan uit. Voeg de macaroni toe en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Verhit de rest van de olie in dezelfde koekenpan en bak de Gehacktballetjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Verdeel de macaroni over diepe borden. Verdeel de Gehacktballetjes erover. Bestrooi met de pijnboompitten en bosui.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g AH Biologisch macaroni grande
2 el milde olijfolie
600 g Italiaanse roerbakgroente champignons
400 g verse spinazie
37 g Knorr Natuurlijk Lekker tuinkruiden roomsaus mix
250 ml water
30 g saladepijnboompitten
170 g De Vegetarische Slager gehacktballetjes
3 bosuitjes