Paprikasoep met tomaat en knapperige tortillareepjes
Een origineel soepje staat zo op tafel. Zo ook deze paprikasoep met tomaat en knapperige tortillareepjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Halveer de tomaten. Schil de winterpeen en snijd in plakken van ca. 1 cm. Snijd de uien in kwarten. Doe de groenten in een mengkom met de helft van de olie en schep goed om.
Verdeel de groenten en de ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. boven in de oven.
Snijd ondertussen de tortillawraps in repen van ca. 1 cm. Haal de groenten uit de oven, laat de oven aan staan. Knijp de geroosterde knoflooktenen uit de bol.
Verhit de rest van de olie in de soeppan op middelhoog vuur en bak het komijnzaad en de gerookte-paprikapoeder ca. 30 sec. Voeg de geroosterde groenten, geroosterde knoflook en het water toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 15 min. koken. Roer regelmatig.
Bekleed ondertussen de bakplaat met een nieuw stuk bakpapier en verdeel de tortilla-repen erover. Bak in ca. 8 min. knapperig in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe borden. Schep 1 el yoghurt in het midden van elk bord. Serveer de knapperige tortillarepen apart erbij.
Paprikasoep met tomaat en knapperige tortillareepjes
Een origineel soepje staat zo op tafel. Zo ook deze paprikasoep met tomaat en knapperige tortillareepjes.
hoofdgerecht
null personen
400 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
23 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Halveer de tomaten. Schil de winterpeen en snijd in plakken van ca. 1 cm. Snijd de uien in kwarten. Doe de groenten in een mengkom met de helft van de olie en schep goed om.
Verdeel de groenten en de ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. boven in de oven.
Snijd ondertussen de tortillawraps in repen van ca. 1 cm. Haal de groenten uit de oven, laat de oven aan staan. Knijp de geroosterde knoflooktenen uit de bol.
Verhit de rest van de olie in de soeppan op middelhoog vuur en bak het komijnzaad en de gerookte-paprikapoeder ca. 30 sec. Voeg de geroosterde groenten, geroosterde knoflook en het water toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat 15 min. koken. Roer regelmatig.
Bekleed ondertussen de bakplaat met een nieuw stuk bakpapier en verdeel de tortilla-repen erover. Bak in ca. 8 min. knapperig in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe borden. Schep 1 el yoghurt in het midden van elk bord. Serveer de knapperige tortillarepen apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4½ paprika's
750 g romatomaten
300 g winterpeen
2 middelgrote uien
4 el milde olijfolie
3 tenen knoflook
4 tortillawraps
1 el komijnzaad
1 el gerookte-paprikapoeder
1 l water
1 groentebouillonblokje
4 el yoghurt Griekse stijl 0%
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer