Geroosterde paprikasoep met zelfgemaakt platbrood
Zelf platbrood maken is heel makkelijk en extra lekker om naderhand in deze geroosterde paprikasoep te dippen.
Aan de slag
Laat de geroosterde paprika’s uitlekken in een zeef en snijd in repen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit ⅕ van de olijfolie in een soeppan en bak de helft van de ui en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak ca. 3 min. mee.
Ris en pluk ondertussen de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak fijn. Voeg de tomatenblokjes, ⅔ van de kruiden, het kokende water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min met deksel op laag vuur koken. Haal de laatste 10 min de deksel van de pan.
Doe ondertussen het bakmeel, zout, 250 g yoghurt (per 4 personen), de rest van de kruiden en de rest van de ui in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties (per 4 personen) en druk uit tot platte broodjes van Ø 15 cm.
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril 4 broodjes in 3-4 min. knapperig en goudbruin. Keer om en besprenkel met ⅖ van de olie. Gril nog 3-4 min. Herhaal met de overige broodjes en rest van de olie.
Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen. Drizzle de rest van de yoghurt erover en breng op smaak met peper. Serveer de platbroden erbij.
Geroosterde paprikasoep met zelfgemaakt platbrood
Zelf platbrood maken is heel makkelijk en extra lekker om naderhand in deze geroosterde paprikasoep te dippen.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat de geroosterde paprika’s uitlekken in een zeef en snijd in repen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit ⅕ van de olijfolie in een soeppan en bak de helft van de ui en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak ca. 3 min. mee.
Ris en pluk ondertussen de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak fijn. Voeg de tomatenblokjes, ⅔ van de kruiden, het kokende water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min met deksel op laag vuur koken. Haal de laatste 10 min de deksel van de pan.
Doe ondertussen het bakmeel, zout, 250 g yoghurt (per 4 personen), de rest van de kruiden en de rest van de ui in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties (per 4 personen) en druk uit tot platte broodjes van Ø 15 cm.
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril 4 broodjes in 3-4 min. knapperig en goudbruin. Keer om en besprenkel met ⅖ van de olie. Gril nog 3-4 min. Herhaal met de overige broodjes en rest van de olie.
Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over kommen. Drizzle de rest van de yoghurt erover en breng op smaak met peper. Serveer de platbroden erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
465 g geroosterde rode paprika's in pot
1 rode ui
2 tenen knoflook
5 el milde olijfolie
10 g verse Italiaanse kruiden
400 g tomatenblokjes in blik
500 ml kokend water
1 groentebouillonblokje
300 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
275 g yoghurt Griekse stijl 10%
Dit heb je nodig
soeppan
grillpan
staafmixer