Geroosterde paprikasoep met zelfgemaakt platbrood
bewaar
bewaar

Geroosterde paprikasoep met zelfgemaakt platbrood

Zelf platbrood maken is heel makkelijk en extra lekker om naderhand in deze geroosterde paprikasoep te dippen.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Laat de geroosterde paprika’s uitlekken in een zeef en snijd in repen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Verhit ⅕ van de olijfolie in een soeppan en bak de helft van de ui en de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak ca. 3 min. mee.

Ris en pluk ondertussen de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak fijn. Voeg de tomatenblokjes, ⅔ van de kruiden, het kokende water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min met deksel op laag vuur koken. Haal de laatste 10 min de deksel van de pan.

Doe ondertussen het bakmeel, zout, 250 g yoghurt (per 4 personen), de rest van de kruiden en de rest van de ui in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Verdeel in 8 porties (per 4 personen) en druk uit tot platte broodjes van Ø 15 cm.

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril 4 broodjes in 3-4 min. knapperig en goudbruin. Keer om en besprenkel met ⅖ van de olie. Gril nog 3-4 min. Herhaal met de overige broodjes en rest van de olie.

Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de soep over kommen. Drizzle de rest van de yoghurt erover en breng op smaak met peper. Serveer de platbroden erbij.

algemeen Meer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde paprikasoep met zelfgemaakt platbrood

Zelf platbrood maken is heel makkelijk en extra lekker om naderhand in deze geroosterde paprikasoep te dippen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig