Gele-paprikasoep
Paprikasoep kun je net zo goed maken met gele paprika's. Net zo kleurrijk en al in 15 min. op tafel.
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook 2 min. in de paprika-olie op middelhoog vuur.
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd in reepjes. Voeg de paprikareepjes, bouillontablet, het water en de wijn toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met tabasco en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden en verdeel de crème fraîche erover. Garneer met tuinkers.
Gele-paprikasoep
Paprikasoep kun je net zo goed maken met gele paprika's. Net zo kleurrijk en al in 15 min. op tafel.
voorgerecht
null personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook 2 min. in de paprika-olie op middelhoog vuur.
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd in reepjes. Voeg de paprikareepjes, bouillontablet, het water en de wijn toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met tabasco en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden en verdeel de crème fraîche erover. Garneer met tuinkers.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
465 g geroosterde gele paprika's in pot
1 groentebouillonblokje
500 ml kokend water
100 ml droge witte wijn
2 tl tabasco
125 g crème fraîche
½ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
staafmixer