Traybake van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel
Het fijne van traybake is dat de oven al het werk doet. Kan jij dus even lekker ontspannen en vervolgens genieten van die combinatie van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Schil de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. 1 cm. Verdeel de aardappelparten en peen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de helft van de uien in kwarten en snipper de andere helft van de uien. Verwijder de kern van de spitskool en snijd de spitskool in 4 parten (per 4 personen). Snijd de tenen knoflook en de selderij fijn.
Meng het gehakt met het komijnzaad, de gesnipperde ui, ⅔ van de knoflook en de helft van de fijngesneden selderij. Breng op smaak met peper. Vorm er met vochtige handen 12 gehaktballetjes (per 4 personen) van.
Haal de aardappelen en peen uit de oven, schep om en schuif naar de zijkanten van de bakplaat. Verdeel de spitskoolparten en uikwarten over het midden van de bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en eventueel zout. Schep om en verdeel de gehaktballetjes ertussen. Rooster nog ca. 12 min.
Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook en de selderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de traybake uit de oven en verdeel over borden. Serveer de yoghurtsaus erbij.
Traybake van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel
Het fijne van traybake is dat de oven al het werk doet. Kan jij dus even lekker ontspannen en vervolgens genieten van die combinatie van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
35 min. bereiden
32 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Schil de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. 1 cm. Verdeel de aardappelparten en peen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de helft van de uien in kwarten en snipper de andere helft van de uien. Verwijder de kern van de spitskool en snijd de spitskool in 4 parten (per 4 personen). Snijd de tenen knoflook en de selderij fijn.
Meng het gehakt met het komijnzaad, de gesnipperde ui, ⅔ van de knoflook en de helft van de fijngesneden selderij. Breng op smaak met peper. Vorm er met vochtige handen 12 gehaktballetjes (per 4 personen) van.
Haal de aardappelen en peen uit de oven, schep om en schuif naar de zijkanten van de bakplaat. Verdeel de spitskoolparten en uikwarten over het midden van de bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en eventueel zout. Schep om en verdeel de gehaktballetjes ertussen. Rooster nog ca. 12 min.
Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook en de selderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de traybake uit de oven en verdeel over borden. Serveer de yoghurtsaus erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappel
350 g winterpeen
4 el milde olijfolie
4 middelgrote uien
500 g spitskolen
3 tenen knoflook
20 g verse selderij
300 g rundergehakt
1 el komijnzaad
120 g yoghurt Griekse stijl 0%
Dit heb je nodig
bakpapier