Geroosterde wortel met rundertartaar en zilvervliesrijst
Rooster je wortel in de oven, dan krijgt-ie extra smaak. Lekker met een zelfgemaakt tartaartje, rijst en sinaasappel-yoghurtsaus. Gezond én budgetproof.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Meng de helft van de olie met ⅙ van de baharat en de helft van de tijm en meng met de peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20-25 min. in het midden van de oven tot gaar en goudbruin. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de sjalot heel fijn en doe in een kom. Snijd de peterselie fijn. Rasp de knoflook en voeg met het gehakt en de helft van de peterselie toe aan de kom. Breng op smaak met de rest van de baharat en tijm en zout. Kneed door tot alles goed gemengd is, verdeel in gelijke ballen en druk deze uit tot burgers. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Meng de rijst met de rest van de peterselie.
Rooster het komijnzaad in een koekenpan zonder olie of boter 4 min. op laag vuur. Maal fijn in de vijzel. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Voeg hier de yoghurt aan toe en pers de sinaasappel erboven uit. Roer de komijn en wat versgemalen zwarte peper erdoor.
Verdeel de rijst en peen over de borden. Leg op elk bord een burger en serveer met de yoghurtsaus.
Geroosterde wortel met rundertartaar en zilvervliesrijst
Rooster je wortel in de oven, dan krijgt-ie extra smaak. Lekker met een zelfgemaakt tartaartje, rijst en sinaasappel-yoghurtsaus. Gezond én budgetproof.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
25 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peen en snijd in schuine stukken van 3 cm. Meng de helft van de olie met ⅙ van de baharat en de helft van de tijm en meng met de peen op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 20-25 min. in het midden van de oven tot gaar en goudbruin. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de sjalot heel fijn en doe in een kom. Snijd de peterselie fijn. Rasp de knoflook en voeg met het gehakt en de helft van de peterselie toe aan de kom. Breng op smaak met de rest van de baharat en tijm en zout. Kneed door tot alles goed gemengd is, verdeel in gelijke ballen en druk deze uit tot burgers. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Meng de rijst met de rest van de peterselie.
Rooster het komijnzaad in een koekenpan zonder olie of boter 4 min. op laag vuur. Maal fijn in de vijzel. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Voeg hier de yoghurt aan toe en pers de sinaasappel erboven uit. Roer de komijn en wat versgemalen zwarte peper erdoor.
Verdeel de rijst en peen over de borden. Leg op elk bord een burger en serveer met de yoghurtsaus.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g winterpeen
4 el extra vierge olijfolie
6 tl Souq Baharat
1 tl gedroogde tijm
300 g zilvervliesrijst
1 sjalot
15 g verse platte peterselie
2 tenen knoflook
300 g mager rundergehakt
1 tl komijnzaad
½ perssinaasappel
150 g yoghurt Griekse stijl 0%
Dit heb je nodig
bakpapier
vijzel