Köfte kebab met yoghurtsaus
Klap-klap voor kebab! Dit bekende fastfood maak je gewoon lekker zelf thuis. Dan is 't nog beter voor je ook!
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Meng de sjalot, de helft van de peterselie en ras el hanout door het gehakt. Vorm hier met vochtige handen worstjes van. Rijg aan elke prikker of spies 2 worstjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spiesen in 10 min. gaar en bruin.
Snijd ondertussen de knoflook. Meng met de rest van de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer en de augurken in plakjes. Meng -per 4 personen- met 1 el van het augurkenvocht. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.
Köfte kebab met yoghurtsaus
Klap-klap voor kebab! Dit bekende fastfood maak je gewoon lekker zelf thuis. Dan is 't nog beter voor je ook!
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Meng de sjalot, de helft van de peterselie en ras el hanout door het gehakt. Vorm hier met vochtige handen worstjes van. Rijg aan elke prikker of spies 2 worstjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spiesen in 10 min. gaar en bruin.
Snijd ondertussen de knoflook. Meng met de rest van de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer en de augurken in plakjes. Meng -per 4 personen- met 1 el van het augurkenvocht. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
15 g verse peterselie
2 tl ras el hanout
400 g mager rundergehakt
1 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
170 g Griekse yoghurt 0%
1 komkommer
370 ml Kesbeke natriumarme augurken
4 volkorenpita's
Dit heb je nodig
houten sateprikkers 20 cm
broodrooster