Pita met tartaar, wortelsalade en tzatziki
Wie houdt er niet van pitabroodjes als avondeten? En als je die vult met tartaar, wortelsalade en tzatziki is dat een gezonde maaltijd waar je van blijft eten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit een koekenpan met de helft van de olie en bak de tartaar samen met het ras el hanout op laag tot middelhoog vuur in ca. 8 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. een ½ cm. Verhit een koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en bak de peen in ca. 4 min beetgaar. Voeg de peterselie en azijn toe en breng op smaak met peper. Laat afkoelen tot gebruik.
Verwarm ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof en doe met de kwark in een kom. Rasp de teen knoflook erboven, meng door en breng op smaak met peper.
Vul de pita’s met de veldsla en tartaar en serveer met de lauwwarme peensalade en tzatziki.
Pita met tartaar, wortelsalade en tzatziki
Wie houdt er niet van pitabroodjes als avondeten? En als je die vult met tartaar, wortelsalade en tzatziki is dat een gezonde maaltijd waar je van blijft eten.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit een koekenpan met de helft van de olie en bak de tartaar samen met het ras el hanout op laag tot middelhoog vuur in ca. 8 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van ca. een ½ cm. Verhit een koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en bak de peen in ca. 4 min beetgaar. Voeg de peterselie en azijn toe en breng op smaak met peper. Laat afkoelen tot gebruik.
Verwarm ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees grof en doe met de kwark in een kom. Rasp de teen knoflook erboven, meng door en breng op smaak met peper.
Vul de pita’s met de veldsla en tartaar en serveer met de lauwwarme peensalade en tzatziki.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el milde olijfolie
300 g rundertartaartjes
2 el ras el hanout
10 g verse platte peterselie
600 g winterpenen
1½ el rodewijnazijn
4 volkorenpita's
1 komkommer
200 g magere kwark
1 teen knoflook
85 g veldsla