Pita met paprika en tzatziki
Het beste van streetfood, maar dan als lunch. Deze pita is een traktatie in je lunchpauze.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de komkommer in de breedte en de helften vervolgens in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp van 2 kwarten het vruchtvlees grof, doe in een vergiet en laat ca. 5 min. uitlekken. Snijd de andere kwarten in boogjes.
Snijd de dille fijn. Meng de geraspte komkommer, ⅓ van de olie, de helft van de dille en de yoghurt in een kom. Rasp de teen knoflook en meng erdoor. Breng op smaak met peper. Meng de boogjes komkommer met de rest van de dille en peper. Dek beide kommen af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik.
Doe de kikkererwten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de rest van de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking af in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika ca. 3 min. op hoog vuur. Voeg de kikkererwten, ras el hanout en de gesneden knoflook toe en bak ca. 7 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de pitabroodjes, tzatziki en komkommersalade.
Pita met paprika en tzatziki
Het beste van streetfood, maar dan als lunch. Deze pita is een traktatie in je lunchpauze.
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de komkommer in de breedte en de helften vervolgens in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. Rasp van 2 kwarten het vruchtvlees grof, doe in een vergiet en laat ca. 5 min. uitlekken. Snijd de andere kwarten in boogjes.
Snijd de dille fijn. Meng de geraspte komkommer, ⅓ van de olie, de helft van de dille en de yoghurt in een kom. Rasp de teen knoflook en meng erdoor. Breng op smaak met peper. Meng de boogjes komkommer met de rest van de dille en peper. Dek beide kommen af met vershoudfolie en zet in de koelkast tot gebruik.
Doe de kikkererwten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de rest van de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking af in de oven.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika ca. 3 min. op hoog vuur. Voeg de kikkererwten, ras el hanout en de gesneden knoflook toe en bak ca. 7 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de pitabroodjes, tzatziki en komkommersalade.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
15 g verse dille
3 el milde olijfolie
200 g yoghurt Griekse stijl 0%
2 tenen knoflook
400 g kikkererwten in blik
1 paprikamix
4 volkorenpita's
1 el ras el hanout
Dit heb je nodig
vershoudfolie