Pita met filetlapjes, komkommer en tzatziki
In nog geen halfuurtje een gezond, licht maaltje op tafel. Top, toch?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer voor de tzatziki de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in boogjes en rasp de andere helft met een grove rasp. Snijd de dille fijn. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en dille en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de filetlapjes in reepjes van 1 cm breed en meng met de komijn, olie, peper en zout. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ui en het vlees in 3 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Warm ondertussen in de oven de pitabroodjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul met het vlees, de spinazie, komkommerboogjes en wat tzatziki. Serveer met de rest van de tzatziki.
Pita met filetlapjes, komkommer en tzatziki
In nog geen halfuurtje een gezond, licht maaltje op tafel. Top, toch?
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer voor de tzatziki de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in boogjes en rasp de andere helft met een grove rasp. Snijd de dille fijn. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en dille en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de filetlapjes in reepjes van 1 cm breed en meng met de komijn, olie, peper en zout. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ui en het vlees in 3 min. op hoog vuur gaar. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend iets slinken. Warm ondertussen in de oven de pitabroodjes op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en vul met het vlees, de spinazie, komkommerboogjes en wat tzatziki. Serveer met de rest van de tzatziki.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
7½ g verse dille
200 g yoghurt Griekse stijl 0%
1 teen knoflook
2 rode uien
350 g filetlapjes à la minute
1 el gemalen komijn
2 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
4 volkorenpita's