Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten
Gezond, lekker en budgetproof. Soms is een simpel maaltje als deze snijbonenstamp heel erg welkom.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Kook de snijbonen in ca. 10 min. beetgaar en giet af.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen, verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui met peper 5 min. op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de tomaten. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak 3 min. met de ui mee. Keer halverwege. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min. mee.Halveer ondertussen de tomaten. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak 3 min. met de ui mee. Keer halverwege. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min. mee.
Giet de aardappelen af en vang 250 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Meng wat kookvocht en de snijbonen erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de filetlapjes en tomaten.
Snijbonenstamppot met filetlapjes en gebakken tomaten
Gezond, lekker en budgetproof. Soms is een simpel maaltje als deze snijbonenstamp heel erg welkom.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Kook de snijbonen in ca. 10 min. beetgaar en giet af.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen, verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui met peper 5 min. op middelhoog vuur.
Halveer ondertussen de tomaten. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak 3 min. met de ui mee. Keer halverwege. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min. mee.Halveer ondertussen de tomaten. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak 3 min. met de ui mee. Keer halverwege. Voeg de tomaten toe en bak nog 3 min. mee.
Giet de aardappelen af en vang 250 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Meng wat kookvocht en de snijbonen erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel zout en serveer met de filetlapjes en tomaten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
400 g gesneden snijbonen
2 rode uien
3 el zonnebloemolie
250 g cherrytomaten
5 filetlapjes à la minute
Dit heb je nodig
pureestamper