Pita met kikkererwten en aubergine, ricotta en salade
bewaar
bewaar

Pita met kikkererwten en aubergine, ricotta en salade

Een pita met kikkererwten in je hand en op je bord een salade.

15 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de aubergines in dunne halve plakken.

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aubergine ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten en de ras el hanout toe en bak nog ca. 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de cherrytomaten en meng met de bietenblokjes, rauwkost komkommer, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper.

Snijd de broodjes open, besmeer de binnenkanten met de ricotta en vul met het aubergine-kikkererwtenmengsel en de salade. Serveer de rest van de salade en de rest van de aubergine erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pita met kikkererwten en aubergine, ricotta en salade

Een pita met kikkererwten in je hand en op je bord een salade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig