Gevulde paprika met kikkererwten
Deze gezonde gevulde paprika schep je vol met kikkererwten, amandelen en frisse geitenkaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Snipper de uien en meng met de kikkererwten, ras el hanout, amandel, geitenkaas, de rest van de olie en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de halve paprika’s met het kikkererwtenmengsel en bak 20 min. in de oven. Bestrooi de gevulde paprika’s met de rest van de peterselie en serveer met de rijst.
Gevulde paprika's met kikkererwten, amandelen en geitenkaas
Instructievideo - 00:32 min.
Gevulde paprika met kikkererwten
Deze gezonde gevulde paprika schep je vol met kikkererwten, amandelen en frisse geitenkaas.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de paprika’s uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 200 °C.
Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Snipper de uien en meng met de kikkererwten, ras el hanout, amandel, geitenkaas, de rest van de olie en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de halve paprika’s met het kikkererwtenmengsel en bak 20 min. in de oven. Bestrooi de gevulde paprika’s met de rest van de peterselie en serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode paprika's
2 gele paprika's
2 el milde olijfolie
300 g zilvervliesrijst
400 g kikkererwten in blik
15 g verse platte peterselie
2 rode uien
2 el ras el hanout
90 g amandelstiften
150 g chavroux frais nature 45+ kaas
Dit heb je nodig
bakpapier