Bloemkoolsalade met gegrilde peen en granaatappelpitten
Gegrilde groenten met ras el hanout + bloemkoolrijst met dadels, kikkererwten en geitenkaas = gezond feestje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bospenen en halveer in de lengte. Halveer de rode uien en snijd elke helft in 4 parten. Verdeel de bospeen, ui, pompoen en amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en ras el hanout. Bestrijk de groenten en amandelen met de ras-el-hanoutolie en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Ontpit ondertussen de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de bloemkoolrijst met het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de dadels, munt, kikkererwten en de helft van de granaatappelpitten. Verdeel over een schaal en schep de geroosterde groenten erop. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel erover. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bloemkoolsalade met gegrilde peen en granaatappelpitten
Gegrilde groenten met ras el hanout + bloemkoolrijst met dadels, kikkererwten en geitenkaas = gezond feestje!
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bospenen en halveer in de lengte. Halveer de rode uien en snijd elke helft in 4 parten. Verdeel de bospeen, ui, pompoen en amandelen over een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de knoflook fijn en meng met de olie en ras el hanout. Bestrijk de groenten en amandelen met de ras-el-hanoutolie en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Ontpit ondertussen de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Meng de bloemkoolrijst met het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de dadels, munt, kikkererwten en de helft van de granaatappelpitten. Verdeel over een schaal en schep de geroosterde groenten erop. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel erover. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos bospeen
2 rode uien
400 g koelverse flespompoen stukjes
100 g ongebrande amandelen
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
175 g medjouldadels
15 g verse munt
1 citroen
400 g kikkererwten in blik
400 g koelverse bloemkoolrijst
100 g verse granaatappelpitjes
100 g chavroux frais nature 45+
Dit heb je nodig
bakpapier