Vegan gevulde paprika met couscous
Het smaakt goed én ziet er lekker uit: gevulde paprika met couscous, kikkererwten en kruidenyoghurt. Goed nieuws, je hebt maar een kwartier nodig om het te bereiden. De oven neemt het daarna van je over.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprikahelften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bak ca. 20 min. in de oven.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de couscous met de ras el hanout en de rest van de olie in een kom. Giet het kokende water erover, dek af en laat 5 min. gaar stomen. Snipper ondertussen de ui. Meng zodra de couscous gaar is de kikkererwten en de ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 min. de paprika’s uit de oven, verwijder eventueel het bakvocht en vul de paprika’s met een deel van het couscous-mengsel. Zet nog 5 min. in de oven.
Rasp ondertussen de knoflook, snijd de peterselie en dille fijn. Meng de knoflook en ⅔ van de kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de gevulde paprika’s met de rest van de couscous, de rucola en de kruidenyoghurt. Garneer met de rest van de kruiden.
Vegan gevulde paprika met couscous
Het smaakt goed én ziet er lekker uit: gevulde paprika met couscous, kikkererwten en kruidenyoghurt. Goed nieuws, je hebt maar een kwartier nodig om het te bereiden. De oven neemt het daarna van je over.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan. Leg de paprikahelften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bak ca. 20 min. in de oven.
Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de couscous met de ras el hanout en de rest van de olie in een kom. Giet het kokende water erover, dek af en laat 5 min. gaar stomen. Snipper ondertussen de ui. Meng zodra de couscous gaar is de kikkererwten en de ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 min. de paprika’s uit de oven, verwijder eventueel het bakvocht en vul de paprika’s met een deel van het couscous-mengsel. Zet nog 5 min. in de oven.
Rasp ondertussen de knoflook, snijd de peterselie en dille fijn. Meng de knoflook en ⅔ van de kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de gevulde paprika’s met de rest van de couscous, de rucola en de kruidenyoghurt. Garneer met de rest van de kruiden.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode paprika's
4 el milde olijfolie
400 g kikkererwten in blik
200 g couscous
2 el ras el hanout
300 ml kokend water
1 rode ui
1 teen knoflook
20 g verse peterselie
15 g verse dille
250 g Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet
15 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier