Couscous met kikkererwtenstoof
bewaar
bewaar

Couscous met kikkererwtenstoof

Bij couscous is kikkererwtenstoof wat ons betreft het allerlekkerst.

35 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Schil de peen en snijd in schuine plakken van 2 cm. Snijd de koriander fijn.  

Verhit ⅗ van de boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de tomatenpuree en ras el hanout toe en bak ca. 1 min. Voeg de winterpeen, het water, bouillonblokje en de helft van de koriander toe, breng aan de kook en laat ca. 10 min. met de deksel op laag vuur stoven.

Snijd ondertussen de witte kool in stukken van 4 cm. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. 

Voeg de witte kool en kikkererwten toe aan de stoof en laat nog 15 min. met de deksel zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Wrijf ondertussen met je vingertoppen de rest van de boter door de couscous en bereid vervolgens de aanwijzingen op de verpakking.

Garneer de stoof met de rest van de koriander en serveer met de couscous.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Couscous met kikkererwtenstoof

Bij couscous is kikkererwtenstoof wat ons betreft het allerlekkerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig